Haptotherapeut in 't Harde en Nunspeet

Suzanne Haptotherapeut

Verhuizing

Eind 2017 ben ik verhuisd van hoofdstad Amsterdam naar het bosrijke kleine plaatsje ‘t Harde op de Veluwe. ’t Harde is dichtbij mijn geboortestad Zwolle.
Heel fijn om hier weer te zijn. Lees hier verder mijn blog over de verhuizing naar ’t Harde.

Suzanne

Mijn naam is Suzanne van Enk, ik ben geboren in 1977.

Wat anderen over mij zeggen: “Je bent altijd respectvol, je oordeelt niet, je kan goed luisteren. Je kan om de wereld en om jezelf lachen. Je staat echt open voor wat de wereld en de mensen je te bieden hebben.” “Hoe jij je kunt verwonderen, is kenmerkend voor jou. En dat je vanuit die verwondering durft te leven en te werken.”

Maatschappelijk werk

Van oorsprong ben ik maatschappelijk werker en na het afronden van mijn studie in 2001 ben ik gaan werken met mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie. Gaandeweg kwam ik tot het besef dat ik meer wilde dan enkel een gesprek voeren met de cliënt met een tafel ertussen. Ik wilde in feite een minder afstandelijk contact met mijn cliënt en ik wilde meer bewegingsvrijheid in mijn doen en laten.

Afgestudeerd GZ-Haptotherapeut

In 2014 heb ik de opleiding Haptotherapie aan de Academie voor Haptonomie te Doorn afgerond.

In 2017 heb ik aan deze zelfde academie de nascholing Relatiebegeleiding afgerond.

Mijn drijfveer

Als mensen elkaar, zomaar, iets geven in de vorm van volledige aandacht, dan raakt mij dat. Iedere keer weer. En dat, de kracht van verbinding, is mijn drijfveer om dit werk te doen.

Menu