Haptotherapeut in ´t Harde

Dit ben ik

Suzanne van Enk, geboren in 1977 in het ziekenhuis van Zwolle , opgegroeid in Dalfsen. Als kind speelde ik veel buiten. Het leuke aan ouder worden vind ik dat ik mij steeds bewuster en meer zelfverzekerd voel.

Wat anderen over mij zeggen: “Je bent altijd respectvol, je oordeelt niet, je kan goed luisteren. Je kan om de wereld en om jezelf lachen. Je staat echt open voor wat de wereld en de mensen je te bieden hebben.” “Hoe jij je kunt verwonderen, is kenmerkend voor jou. En dat je vanuit die verwondering durft te leven en te werken.”

Studie

Na het afronden van de hbo opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening  in 2001 ben ik gaan werken met mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie. Gaandeweg kwam ik tot het besef dat ik meer wilde dan enkel een gesprek voeren met de cliënt met een tafel ertussen. Ik wilde minder afstandelijk contact met mijn cliënt en ik wilde meer bewegingsvrijheid in mijn doen en laten.

Haptonomie

In 2014 heb ik de opleiding Haptotherapie afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

In 2017 heb ik de nascholing Relatiebegeleiding afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

In 2021 heb ik de Masterclass Adem afgerond bij Haptonomisch Centrum Nederland te Otterloo.

Mijn drijfveer

Als mensen elkaar, zomaar, iets geven in de vorm van volledige aandacht, dan raakt mij dat. Iedere keer weer. En dat, de kracht van verbinding, is mijn drijfveer om dit werk te doen.

Start praktijk in ´t Harde

Eind 2017 ben ik van Amsterdam naar ´t Harde verhuisd, dicht in de buurt van mijn geboortegrond.  Vanaf begin 2019 werk ik een praktijk in ´t Harde, de praktijk grenst aan het bos, zo fijn!

Menu