Haptotherapeut in ´t Harde

Over mijzelf

Ik ben geboren in 1977, opgegroeid in Dalfsen en Zwolle. Als kind speelde ik veel buiten. Nog steeds hou ik van avontuur, nieuwe routes uitproberen, ver of dichtbij huis, zoals wandelen in de Alpen of fietsen in Amsterdam. Ik ben leergierig en gericht op zelfontwikkeling, dit heeft tot resultaat dat ik mij steeds bewuster en meer zelfverzekerd voel. Contact geeft mij energie.

Wat anderen over mij zeggen: “Je bent altijd respectvol, je oordeelt niet, je kan goed luisteren. Je kan om de wereld en om jezelf lachen. Je staat echt open voor wat de wereld en de mensen je te bieden hebben.” “Hoe jij je kunt verwonderen, is kenmerkend voor jou. En dat je vanuit die verwondering durft te leven en te werken.”

Mijn drijfveer

Als mensen elkaar, zomaar, iets geven in de vorm van volledige aandacht, dan raakt mij dat. Iedere keer weer. En dat, de kracht van verbinding, is mijn drijfveer om dit werk te doen.

Vooropleiding

Na het afronden van de hbo opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening  in 2001 ben ik gaan werken met mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie. Ik kwam tot het besef dat ik meer wilde dan enkel een gesprek voeren met de cliënt met een tafel ertussen. Ik wilde minder afstandelijk contact met mijn cliënt en ik wilde meer bewegingsvrijheid in mijn doen en laten.

Haptonomie

In 2014 heb ik de opleiding Haptotherapie afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

In 2017 heb ik de nascholing Relatiebegeleiding afgerond aan de Academie voor Haptonomie te Doorn.

In 2021 heb ik de Masterclass Adem afgerond bij Haptonomisch Centrum Nederland te Otterloo.

In 2022 heb ik de opleiding Animal Assisted Interventions gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd om mijn hond Djuna, een Australian Sheperd, in te zetten tijdens therapie. Djuna blijkt een enorme aanwinst te zijn, een dier oordeelt niet en is super eerlijk. Hierdoor kan er geoefend worden met thema’s zoals: contact maken en een grens aangeven. Ik zal Djuna pas meenemen naar de praktijk na afstemming met jou.

Hoe ik werk

Mijn intentie is om tijdens sessies volledig present te zijn, dat betekent dat ik in de eerste plaats voeling heb met mijn eigen lijf en van daaruit contact maak met de ander. Op deze manier kan ik voelen in het hier-en-nu, zonder oordeel. Ik ben breed geschoold, de opgedane theorie neem ik mee, maar ik werk vooral vanuit mijn intuïtie. Ik ben zachtaardig, maar kan ook confronterend zijn en er is altijd plek voor humor. Mijn werk doe ik ontzettend graag, ik voel mij bevoorrecht om zo dichtbij te mogen komen en getuige te zijn van iemands persoonlijke ontwikkeling.

Start praktijk in ´t Harde

Eind 2017 ben ik van Amsterdam naar ´t Harde verhuisd, dicht in de buurt van mijn geboortegrond.  Vanaf begin 2019 werk ik een praktijk in ´t Harde, de praktijk grenst aan het bos. Deze prachtige plek helpt om dichter bij jezelf te komen.