‘Leren voelen’

In de praktijk van Suzanne heb ik voor het eerst kennis gemaakt met haptonomie. Het was voor mij een bijzondere ervaring om daar waar ik met redeneren niet verder kom, juist door het letterlijk leren voelen en ervaren van mijn lichaam er achter kom wat mijn ziel me via mijn lichaam wil vertellen. Suzanne verstaat de kunst om je via haar vakkennis en aandacht te helpen om te landen in het hier en nu en je zelf beter te leren kennen én omarmen..(review van een man, 36 jaar)

‘Verliesverwerking’

“Ik had een groot verdriet en verlies om te verwerken, ik ging door op de automatische piloot en voelde niet wat mijn lichaam en geest nodig hadden. Door Suzanne, heb ik geleerd om aan te geven waar mijn grenzen liggen en hoe ik deze kan bewaken. Heb ik mijn lichaam weer als één geheel leren ervaren en weer meer vertrouwen gekregen in mezelf en in mijn lichaam. Ik heb geleerd dat wat ik voel goed is en dat dit er mag zijn en ik heb mijn verdriet een plekje leren geven. Suzanne heeft mij de ruimte en tijd geboden om weer dichter bij mijn gevoel en lichaam te komen. Ik kan nu weer vooruit kijken en weer de positieve en mooie dingen in het leven te zien. Het gemis verdwijnt nooit helemaal maar dit gevoel mag er zijn en het is goed zoals het is. Suzanne heeft mij geholpen om een stukje van mezelf weer terug te vinden, dat ik was kwijt geraakt door mijn alles wat er speelde in mijn leven. De handvatten die ik heb meegekregen zal ik blijven toepassen en met me meedragen.” (vrouw, 38 jaar)

‘Hoogsensitief’

“De eerste ontmoeting met Suzanne en de ruimte waarin ze werkt voelde voor mij als een warme deken. “Je gevoelssprieten naar buiten zijn goed ontwikkeld” vertelde ze me, een kwaliteit, maar tevens een valkuil. Als je teveel op de ander aan het letten bent dan raak je jezelf kwijt en dat was precies wat er aan het gebeuren was. Samen hebben we gekeken hoe ik weer in mijn kracht, balans en beweging kon komen. Suzanne heeft me daar op een hele prettige manier bij geholpen, al zegt ze dat ik dat zélf gedaan heb. Ik vind dat een bescheidenheid maar ook een onderschatting van haar zelf én haar manier van werken. Het is zo mooi dat ik o.a. inzicht heb gekregen in hoe ik soms ook door verstilling júist weer in beweging kan komen en ik heb “oordeel loos” leren voelen. De balans heb ik inmiddels weer gevonden, ik sta weer in mijn kracht en ben volop in beweging. Blij als een kind en dankbaar dat Suzanne me daarbij geholpen heeft.” (vrouw, 60 jaar)

‘Somber en onzeker’

Ik was vroeger onzeker en met perioden somber. Haptotherapie heeft voor mij persoonlijk veel betekend, ik ben er meer mijzelf geworden. Ik werd tijdens de therapie steeds bevestigd en daardoor kreeg ik de ruimte om mijzelf te laten zien en mijzelf te voelen. In plaats van steeds met de buitenwereld bezig te zijn. Nu weet ik beter wat ik wil, omdat ik ook beter voel wat bij mij past. Ik let nu meer op de verschillende signalen in mijn lijf. Het lukt mij steeds beter om mijn grenzen aan te geven. Ik vertrouw meer op mijzelf, op mijn lijf, en dat geeft zelfvertrouwen. En ik voel me een stuk vitaler dan een jaar geleden.” (vrouw 28 jaar)