“In mijn ogen bestaan partnerrelaties uit communicatie, niet alleen met woorden maar ook door gevoel te delen. Woorden zonder gevoelens zijn koud, niet veel meer dan feiten. Elkaar invoelen en dat onder woorden brengen is een kunst; steeds weer opnieuw, steeds in andere omstandigheden. Suzanne begeleidde oefeningen om te ontdekken waar onze communicatie de relatie meer kan opleveren.” (man 61 jaar)

****

“Het bijzondere aan de therapie was de eenvoud. We begonnen vaak met even kort praten en gingen dan over tot een oefening. Ogenschijnlijk was de oefening simpel, maar wist altijd iets in beweging te zetten, een patroon bloot te leggen. Soms was dat confronterend, maar Suzanne weet dat zo te benoemen dat het mij lukte om het als een onderdeel van mijzelf te beschouwen en de mogelijkheden te leren kennen om er mee om te gaan. Het praktische van oefeningen, de lijfelijkheid maakt dat je er niet om heen kunt kletsen, je internaliseert wat je tegenkomt, kijkt het aan. Het prettige is dat er toch over gesproken mag worden. Dit alles met soms simpele tekeningetjes die je bijblijven. Suzanne heb ik ervaren als zeer prettig en zorgvuldig. Ze pretendeert niet alwetend te zijn, maar heeft zeer veel paraat om samen op zoek te gaan. Dat samen zoeken vond ik denk ik het meest waardevol.” (man, 30 jaar)

****

“Suzanne is een haptonoom die op een rustige en afgebakende manier ons, als apart wonend echtpaar, dichter bij elkaar heeft gebracht. Oud gedrag kwam voorbij en kreeg een afgebakende plek, hetgeen ruimte geeft om nieuw en gezonder gedrag te ontwikkelen. Ik kan haptonomie ten zeerste aanbevelen.” (vrouw 59 jaar)

Menu