****

Samen met mijn partner ben ik via een vriendin bij Suzanne terecht gekomen omdat we vastliepen met bepaalde gewoontes en bepaalde gevoelens niet goed konden uiten. Dankzij deze sessies en ook een aantal oefeningen hebben we andere inzichten gekregen en ook om verder te kijken dan dat. Suzanne luistert erg goed en oordeelt niet en vraagt ook echt verder. Op persoonlijk vlak had ik ook nog winst te behalen en heb daarom ook een aantal individuele sessies gehad. Dit heb ik ook als zeer prettig ervaren. Dankjewel voor alles, Suzanne!

****

“Het bijzondere aan de therapie was de eenvoud. We begonnen vaak met even kort praten en gingen dan over tot een oefening. Ogenschijnlijk was de oefening simpel, maar wist altijd iets in beweging te zetten, een patroon bloot te leggen. Soms was dat confronterend, maar Suzanne weet dat zo te benoemen dat het mij lukte om het als een onderdeel van mijzelf te beschouwen en de mogelijkheden te leren kennen om er mee om te gaan. Het praktische van oefeningen, de lijfelijkheid maakt dat je er niet om heen kunt kletsen, je internaliseert wat je tegenkomt, kijkt het aan. Het prettige is dat er toch over gesproken mag worden. Dit alles met soms simpele tekeningetjes die je bijblijven. Suzanne heb ik ervaren als zeer prettig en zorgvuldig. Ze pretendeert niet alwetend te zijn, maar heeft zeer veel paraat om samen op zoek te gaan. Dat samen zoeken vond ik denk ik het meest waardevol.” 

****

“Suzanne is een haptonoom die op een rustige en afgebakende manier ons, als apart wonend echtpaar, dichter bij elkaar heeft gebracht. Oud gedrag kwam voorbij en kreeg een afgebakende plek, hetgeen ruimte geeft om nieuw en gezonder gedrag te ontwikkelen. Ik kan haptonomie ten zeerste aanbevelen.”

****